Wednesday, July 14, 2010

To Berlin.

Hommikul saime auto peale millega saime edasi kiirtee äärsesse bensukasse Hamburgi ja Berliini vahel. Auto omanik viis meid 100km niisama edasi, puhtast lahkusest, Ta ise pidi minema Hamburgi. Tegelikult oli tegemist Ida-Saksas elava Hollandi farmeriga, kes vajas hädasti vihma, ja peale seda kui me olime rääkind, et ükspuha kuhu riiki me satume hakkab alati vihma sadama ja poole tunni pärast hakkaski, pakkus ta meile öömaja koos kõigi naljadega nädalaks :D. Tal oli tõsiselt vihma vaja. Pidime kahjuks sellest pakkumisest keelduma. Edasi jõudsime ööseks Berliini ja ööbisime mingi pargis, suht jube oli, aga see selleks.
Sõitsime siis hommikul metrooga teisele poole linna ja peale umbes 10km kõndimist leidsime ka koha kus hääletada ja saime edasi Saksa piirist umbes 50km Poola poole asuvasse rekade peatumiskohta. Seal veetsime umbes 12 tundi kuni saime auto peale mis liikus otse läbi Poola Leetu, Via Balticale. Sõit oli 810km vms pikk ja kestis terve päeva. Kohale jõudsime läbi õnne, sest enne Leedu piiri oli olnud jube õnnetus kahe rekaga ja tee oli kinni umbes 4-5h. Kohale jõudsime Leedu piiri äärsesse rekade peatumiskohta/bensukasse. Seal nägime koheselt ühte jutukat ja väga abivalmis noort eesti rekajuhti, kes pidi puhkama kella kolmeni öösel, sest seadus nõuab seda. Leppisime siis kokku, et kui me enne seda pole peale saand siis me ajame Ta üles ja saame Temaga Pärnu. Istusime siis ja ootasime bensukas ning öösel järsku tuleb meie juurde üks tüüp ja küsib selges eesti keeles: "Noh, mis passite siin?" Küsisin, et kuidas Ta aru sai, et me eestlased oleme ning ta vastas selle peale, et noh leedukad ju ei passiks leedus tanklas.
Saime siis auto peale kell 4 öösel ja hakkasime eesti poole sõitma, natuke sai magada ka autos, aga koju jõudmise rõõm oli suurem.
Kell 10.16 jõudsime Papiniidu risti Pärnus. Ema viis meid läbi linna teisele poole ja umb peale 4 minutit hääletamist olime autopeal ja teel Tallinna. Saime otse Maardu poole ja peale 30 minutilist hääletamist seal võttis meid peale üks noormees, kes sõitis küll Tapale kuid, kes siiski viis meid hea meelega lihtsalt koju ära.
Finally at home. :)

No comments: